Hoe organiseer je een leuk diner met vrienden?

Ondanks dat er momenteel allerlei regels zijn met betrekking tot afstand houden en de hoeveelheid mensen die je thuis mag uitnodigen, betekent dat niet dat je zo nu en dan je vrienden niet wilt zien om eens goed bij te kletsen. En hoe doe je dat nu beter dan tijdens een gezellig diner? Nu de openingstijden in de horeca weer ingekort worden kun je net zo goed thuis een gezellig etentje geven. Hoe je dit het beste doet leggen we je graag uit.

  1. Bepaal wie je uitnodigt

Aangezien we maar een maximum aantal mensen thuis mogen uitnodigen zul je het klein moeten houden. Komt eigenlijk alleen maar goed uit, want dat scheelt jou weer werk. Denk aan minder lang in de keuken staan en minder afwas. Tenzij je graag juist in lang in de keuken staat en een vaatwasser hebt, dan hebben we niks gezegd. Ga van te voren na op welke datum iedereen kan en prik vervolgens een dag zodat jij alvast aan de slag kunt met de voorbereidingen.

  1. Bepaal wat gaat maken

Of je het nu klein houdt of liever een driegangenmenu voorschotelt aan je vrienden, check van tevoren even of er bepaalde allergieën of dieetwensen zijn waar je nog niet vanaf weet. Op basis daarvan kun je bedenken wat je wilt maken. Probeer iets dat je al eerder gemaakt hebt om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast kun je ook iets kiezen wat je van te voren al klaar kunt maken. Denk aan lasagna of tiramisu bijvoorbeeld.

  1. Creëer sfeer

Of je nu een heel scala aan diverse tapas hapjes hebt bereid of je het bij een heerlijk soepje met brood houdt, je etentje wordt nog gezelliger met een mooi gedekte tafel. Denk aan een tafelkleed, onderzetters, mooie bloemen of kaarsen en sfeervolle muziek.

  1. Zorg voor genoeg drinken

Wat is er nu belangrijker bij een gezellig diner dan een goed glas wijn. Kies je wijn zorgvuldig uit. Je kunt een wijn namelijk nog zo lekker vinden, misschien vinden je vrienden het wel niks. Let er op dat de wijn bij het gerecht past dat je gaat maken en zorg ervoor dat je gasten wat te kiezen hebben. Biefstuk gaat bijvoorbeeld er goed samen met rode Bordeaux wijn. Sushi daarentegen matcht veel beter met een glas witte wijn zoals Pinot Grigio of Riesling. Kies een wijn in de aanbieding zodat ook de kosten niet door het dak gaat. Eetsmakelijk!

 

Een eigen taartenwinkel beginnen: hoe doe je dat?

Is jouw passie bakken, een taart of cake mooi versieren en word je daar gewoon heel blij van? Dan is het beginnen van een taartenwinkel wellicht echt iets voor jou. Een eigen taartenwinkel beginnen is natuurlijk niet zomaar iets. Nee, het hebben van een taartenwinkel kan natuurlijk ook online of in een echte fysieke winkel om daar je assortiment te presenteren en verkopen. Alleen heel leuk een eigen zaak, maar hoe doe je dat nu precies? Dat leggen we uit in deze blog!

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Het begint allemaal bij het begin

Vaak ontstaan dingen vanuit een hobby en de kans is erg aanwezig dat jouw hobby momenteel ook betrekking heeft tot het maken van taarten of cakes. Alleen je nu op het punt bent om er serieus werk van te maken. Voor het maken van taarten heb je uiteraard bakspullen nodig, zoals je zelf ook wel weet en anderen hebben dit ook nodig. Bekijk daarom eerst of daar vraag naar is en of jij dat anderen kunt bieden.

Taarten zijn tegenwoordig ware kunstwerken. Een verjaardag, jubileum, geboorte of bruiloft is niet compleet zonder een heerlijke, prachtige taart. Daarom is het zeker een interessante branche om een eigen taartenwinkel te starten. Het begin dus allemaal met een idee. Je kunt er voor kiezen om zelf taarten te maken en deze te verkopen, maar je kunt ook de taartenwinkel zijn die de spullen verkoopt voor het maken van een overheerlijke taart of cake. Het is dus in eerste instantie belangrijk om dat eerst jezelf af te vragen.

Het starten van een eigen taartenwinkel

Wanneer je er uit bent wat je graag wilt verkopen als taartenwinkel dus de ingrediënten voor het maken en versieren van een taart of echt het zelf maken van taarten en die verkopen, zijn we aangekomen bij het volgende punt. Die luidt als volgt: hoe ga ik starten? Alles begint dus bij een plan en idee voor een onderneming daarna is het zaak om dat plan en idee te verwezenlijken naar een echt concreet plan en doel. Welke van beide opties je ook kiest, er komt ook een punt bij kijken en dat is prijsbepaling. Hoeveel vraag je voor je taarten? Als je die optie hebt gekozen. Of wat kosten je producten die je aanbiedt? Een belangrijk onderdeel.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe jij jezelf op de markt kunt zetten samen met je taartenwinkel en zo ook klanten hebt. Zonder klanten wordt het hebben van een onderneming natuurlijk heel lastig. Ga je daarom inschrijven bij de Kamer van Koophandel, zodat je ook staat ingeschreven als een officieel bedrijf. Kijk vervolgens naar hoe jij je taartenwinkel wilt vormgeven. Dus een huisstijl met logo, website wel of niet? Een pand voor je winkel? Belangrijke dingen om over na te denken wat daarin handig is voor jou.

Tot slot wil je natuurlijk ook klanten werven. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Mond-op mond reclame of aan de hand van flyers. Extra opvallen kan ook met online marketing. Of door gebruik te maken van social media marketing. Ook een belangrijk onderdeel om je bewust van te zijn.

een gezonde maaltijd box

Hoe kan je gezond afvallen?

Veel mensen willen gezond zijn, daar hoort een gezond gewicht bij. Een gezond gewicht verlaagt de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Tevens kan je de kans op verschillende soorten ziektes voorkomen. Het is dus verstandig om te af te vallen wanneer er sprake is van overgewicht. Hieronder enkele tips om gezond af te vallen

 

Eet gevarieerd

Om te werken aan een gezond gewicht is belangrijk om op te letten op je voeding. Het is belangrijk dat je gevarieerd eet om zo voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten binnen te krijgen, die geven je immers energie. Om af te vallen is het belangrijk dat je minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Het is wel belangrijk om de calorieën uit gezonde voeding te halen. Wanneer je het moeilijk vindt om gevarieerd te eten, kan bijvoorbeeld een gezonde maaltijd box de oplossing zijn. Hiermee hoef je niet meer na te denken voor het avondeten, krijg je de nodige voedingsstoffen binnen en kan er zelf rekening worden gehouden met bepaalde dieetwensen.  Probeer gedurende dag ook geraffineerde suiker en andere snelle koolhydraten te vermijden. Ga zoveel mogelijk voor volkoren producten en probeer kleinere porties koolhydraten te eten.

 

Beweeg

Gezond eten is de basis om te af te vallen, bewegen helpt je hierbij. Bewegen is niet alleen een manier om af te vallen, maar het is ook heel gezond. Het is dus belangrijk om vaak intensief te trainen. Om af te vallen is het verstandig gemiddeld per dag 60 minuten intensief te bewegen. Dit hoeft niet alleen sporten te zijn, maar kan ook intensieve huishoudelijke klussen zijn zoals tuinieren of een avondwandeling. Andere tips om meer te bewegen is om bijvoorbeeld vaker de fiets te pakken, vaker te wandelen, de trap te pakken in plaats van de lift of stap een halte eerder en loop het laatste stukje.

Foodtrends van het moment

Zoals elke markt, is ook de foodbranche onderhevig aan trends. Zien doet volgen, zullen we maar zeggen en daarbij… het aanbod stuurt de consument. Want je kunt het zo gek niet bedenken en het is voorhanden. Online supermarkten, specialistische internetslagerijen & visboeren, biologische maaltijdservices en noem het maar op. Maar óók belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van Innova Market Insights: het verhaal achter het eten op je bord. Hier een top 5 van huidige foodtrends

  1. Het verhaal achter je product

Voedingsmiddelenbedrijven scoren goed met storytelling. Vooral startups werken vanuit een duidelijk verhaal en grote bedrijven en fastmovers kunnen niet anders dan deze trend omarmen. Want de behoefte aan informatie is er. Mensen willen weten waar hun vlees, vis en andere verswaren vandaan komen. Een eerlijk en transparant verhaal. Herkomst van dieren is bijvoorbeeld belangrijk en minder, maar beter vlees lijkt een blijvende trend.

Mook de aanwezigheid van bijvoorbeeld conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen, is iets wat mensen steeds meer lijkt bezig te houden.

  1. Complete buitenkeukens

Thuis uit eten is een trend die we steeds meer zien en de complete buitenkeukens die we steeds meer zien, dragen daar zeker aan bij! Zelfs in de kleinere stadstuintjes en dakterrassen vind je tegenwoordig de meest geavanceerde kamado’s, smokers, braaien en andere vernuftige BBQ’s. Er wordt wat af gebarbecued. Low & Slow BBQ vlees, snelle burgers en worstjes, maar zéker ook groenten en zelfs desertjes worden massaal klaargemaakt in de buitenkeuken. Wijntje of biertje erbij en je hoeft de deur niet meer uit… Een trend die flink wordt gevoed door het allesoverheersende corona virus, dat moge duidelijk zijn. Maar een trend ie vast en zeker aanhoudt.

  1. Vegan

Hoewel deze groep nog altijd niche is, wordt deze trend enorm uitvergroot. Want vegan is hot en heel ‘sharable’. Leef je vegan, dan deel je dat met de wereld. Het lijkt soms bijna alsof de halve wereld vegan eet, maar vergis je niet, de groep is nog altijd klein. Desalniettemin kunnen we natuurlijk niet om deze fotogenieke trend heen. Veel influencers delen hun vegan lifestyle en voeren haast een ware campagne. Met een groei in aanbod, wordt het je tegenwoordig wel steeds eenvoudiger gemaakt om vegan te leven. Maar dan is er nog altijd de uitdaging om deze lifestyle vol te houden. We gaan het zien…

  1. Duurzaamheid

Als je een peiler die elk jaar belangrijker wordt een trend kan noemen, kan duurzaamheid niet ontbreken in dit rijtje. Verpakkingen, duurzaam produceren, voedselverspilling: allemaal punten waar steeds meer aandacht naar uitgaat en die trend kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. En een trend die ongetwijfeld volgend jaar ook weer in het rijtje staat. Net zolang tot duurzaam daadwerkelijk het nieuwe normaal is.

  1. Hybride

Het blijft een beetje dubieus: gaan hybride producten echt terrein winnen? Er wordt al lang over gepraat en ook dit jaar weer wordt hybride weer als trend getipt. Zo lanceerde Robert Kranenburg de Kranenburger: een burger die voor 50% bestaat uit rundvlees en voor 50% uit champignon. Op zich een mooie ontwikkeling, want producten die deels uit vlees bestaan en deels uit vezelrijke granen en peulvruchten dragen niet alleen bij aan de gezondheid, maar hebben ook minder impact op het milieu. Het is een mooi streven, waar veel over wordt gesproken, maar in de praktijk lijkt het daar vooralsnog bij te blijven.

buitenkeuken

Sfeer creëren met een buitenkeuken

Naast de inrichting van je huis is het ook belangrijk om aandacht aan je tuin te besteden. Door je tuin goed gedacht in te richten kan je een hele mooie sfeervolle tuin creëren. Er zijn meerdere elementen die je tuin sfeervol kunnen maken. Door het plaatsen van een terras voor of achter in je tuin plaats je direct de ideale zit plek in je tuin waar je heerlijk kan genieten van de zomerse zon of juist in de winterse dagen met een heerlijke vuurkorf van een warme winteravond.

Daarnaast kan je natuurlijk ook groen plaatsen in je tuin zodat daar ook sfeer vanaf komt, zoals het plaatsen van een klein grasveldje waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen. Of juist mooie prachtige bomen die een eyecatcher van je tuin zijn omringd door mooie bloemen en planten.

Ook kun je een buitenkeuken laten plaatsen in je tuin. Een buitenkeuken is natuurlijk een grote mooie eyecatcher in je tuin wat veel sfeer creëert en ook luxe uitstraalt. Daarnaast is een buitenkeuken ook heel erg gezellig als je met vrienden en familie buiten wilt eten, je kan een heerlijk gerecht voor hun klaarmaken en samen genieten van de gezelligheid. Door het plaatsen van een buitenkeuken van beton weet je ook zeker dat de duurzaamheid van het product voorop staat. Een houten keuken vergt veel meer onderhoud en zal dan ook zeker veel sneller vergaan terwijl een betonnen keuken bijna volledig onderhoudsvrij is waardoor je hier vele jaren langer plezier van zult hebben.

De laatste tijd worden er steeds meer accessoires gemaakt voor de buitenkeukens zodat je jouw buitenkeuken nog persoonlijker kan maken. Naast accessoires komen er ook steeds meer toevoegingen zoals een pizza oven of een houtkachel die je erbij kan laten installeren. Eigenlijk is er meer als keuze genoeg zodat jij jouw persoonlijke buitenkeuken op maat kan laten plaatsen.