Biologisch vlees in de huidige tijd
Biologisch vlees is een term die hedendaags veel voorkomt in de samenleving. Wat verstaan we precies onder biologisch vlees? Biologisch vlees is vlees dat geproduceerd wordt waarbij er rekening gehouden wordt met dier en natuur. Zo krijgen dieren meer leefruimte en gaan ze vaker naar buiten. Er wordt dus echt gekeken naar het welzijn van het dier in plaats van enkel het zo snel mogelijk produceren van het vlees. Om te kijken of u biologisch vlees koopt of niet kunt u naar het keurmerk op de verpakking kijken. Dit keurmerk geeft aan met hoeveel respect voor de dieren het vlees geproduceerd is. De keurmerken gaan van een tot drie sterren, waarbij drie sterren voor het beste leven staat. Vanuit de dierenbescherming wordt hier extra goed opgelet, zodat de waardes die eraan hangen daadwerkelijk nageleefd worden.
Scharrelvlees
Nu het verschil tussen regulier vlees en biologisch vlees beschreven is, is het interessant om te kijken naar de betekenis van scharrelvlees. Scharrelvlees zit precies tussen biologisch en regulier vlees in. Zo krijgen de dieren meer ruimte en mogen ze vaker naar buiten, maar is het nog niet zo goed geregeld als bij biologisch vlees. Officieel staat niet vastgesteld wat scharrelvlees inhoudt, dus daarom is het niet altijd duidelijk wanneer vlees de naam scharrelvlees krijgt. Over het algemeen spreekt men over scharrelvlees wanneer het vlees een of twee sterren van het Beter Leven keurmerk heeft.
Biologisch vlees online bestellen
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor biologisch vlees. Ook wanneer u dit niet in de supermarkt wilt kopen, kunt u dit online aanschaffen. Er zijn verschillende webshops die biologisch vlees aanbieden. Deze webshops zijn ontstaan vanuit een maatschappelijk oogpunt om het biologisch vlees op de kaart te zetten. Hierdoor draagt u als consument bij aan de Nederlandse maatschappij. Vaak weet u als klant nooit zeker waar uw vlees vandaan komt wanneer u dit bij uw lokale slager koopt. Dit is bij de online webshop wel anders. Doordat u kunt achterhalen waar het vlees vandaan komt, weet u in hoeverre het vlees ook daadwerkelijk biologisch is. Een van de webshops die garant staat voor biologisch vlees is JP Puurvlees .
Bestelling plaatsen
Wanneer u van plan bent om biologisch vlees te bestellen, is het belangrijk dat het goed thuis afgeleverd wordt. Daarom zorgen deze webshops ervoor dat het vlees gekoeld en al vervoerd wordt. Hierdoor weet u zeker dat het vlees nog goed is wanneer het bij u aankomt. Omdat het versturen van vlees aan allerlei vooropgezette eisen moet voldoen kunt u er zeker van zijn dat het vlees op een goede manier bij u aankomt.
Aziatische producten voor gezonde maaltijden
Gezond eten is zeer belangrijk. Dat betekent dat zelf koken altijd een slim idee is. Dit is bijna wel een garantie dat het gezonder is dan wanneer je iets afhaalt. Dat betekent echter niet dat je allerlei soorten maaltijden niet meer kunt nemen. Denk aan de Aziatische keuken. Met bijvoorbeeld kimchi heb je direct al een heel gezond product in handen. Bovendien is er nog veel meer wat je kunt gebruiken.
Het gebruik van sambal
Op smaak brengen is altijd een belangrijke zaak. Het is altijd fijn wanneer je iets kunt maken dat de juiste smaak heeft. Het probleem in de Europese keuken is echter dat daar dan vaak zout enerzijds en suiker anderzijds voor worden gebruikt. Laten dit nu twee toevoegingen zijn die niet zo heel gezond zijn in grote hoeveelheden. Op smaak brengen met sambal is daarom vaak een beter idee. Het is de ideale manier om te zorgen dat je een stevige smaak aan je producten toevoegt.
Het gebruik van thee
Wat je misschien niet weet, is dat thee ook heel veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Niet alleen als thee, maar ook als ingrediënt in allerlei soorten gerechten. Daarvoor wordt dan vaak Matcha voor gebruikt. Dat is bijvoorbeeld is ook wel heel interessant voor snacks. Er zijn heel veel verschillende soorten dingen te maken door deze vorm van thee te gebruiken.
Exotische alternatieven kiezen
Wat vooral ook aantrekkelijk is, is het kiezen van exotische alternatieven. Zo wordt de aardappel bijvoorbeeld niet gebruikt in de Aziatische keuken. Of in ieder geval heel beperkt. Daarvoor in de plaats komen allerlei andere interessante opties waar je mee aan de slag kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan taro en durian. Dit zijn goede alternatieven waar je hele lekkere dingen mee kan maken. Het is zeker de moeite waard om dit dus zelf ook in huis te halen voor nieuwe gerechten.
Volkoren meel van een molenaar
Wil jij graag volkoren meel kopen van een échte molenaar, maar wil je toch net wat meer informatie op doen? Hier lees je meer! Broodmeel is gemaakt van hoogwaardige tarwe en is perfect voor het bakken van brood. Het heeft een hoger glutengehalte dan bloem voor alle doeleinden, wat brood een taaie textuur geeft en helpt om hoger te rijzen. Broodmeel kan ook worden gebruikt om pizzabodems, bagels en andere gebakken goederen te maken.
Verschillende soorten broodmeel
Er zijn veel verschillende soorten broodmeel, waaronder bloem voor alle doeleinden, banketbakkers meel, cakemeel en volkoren. Bloem voor alle doeleinden wordt vaak gebruikt in de meeste recepten voor gebakken goederen, maar kan niet één-op-één worden vervangen door een ander type broodmeel. Bakmeel wordt vaak gebruikt in gebak of deeg met een meer kruimelige structuur, zoals taartbodems. Cakemeel is gemaakt van zachte tarwe en wordt soms gezeefd om de fijne textuur te verkrijgen. Volkoren broodmeel zal resulteren in een zwaarder brood dan gewoon wit brood, omdat de zemelen en kiemen intact blijven, waardoor een dichter deeg ontstaat dat resulteert in een kleverige en grovere kruim.
Toch liever broodmeel kopen? Aan de andere kant heeft broodmeel een hoger eiwitgehalte. Over het algemeen is het eiwit in broodmeel wat het zijn unieke vermogen geeft om broden te maken die lichter en luchtiger zijn omdat het gluten creëert.
Meer over glutenvrij meel
Gluten is een lange streng achtige structuur die is gemaakt van twee kleinere eiwitten die in tarwe worden aangetroffen, bekend als glutenine en gliadine. Wanneer vloeistof aan broodmeel wordt toegevoegd, combineren deze eiwitten en vormen gluten die de uitzettende gassen die vrijkomen uit gist kunnen vasthouden. Dit zorgt voor een lichte en luchtige textuur aan de binnenkant van het brood in plaats van een zwaar deeg met een dichte textuur. Brood met een hoger eiwitgehalte zal een krokantere korst hebben, maar zal ook iets moeilijker verteerbaar zijn.
Het gebruik van broodmeel in plaats van bloem voor alle doeleinden zal resulteren in een betere textuur met veel grote luchtbellen, maar het gebruik van cake- of banketmix kan een ongewenst eindproduct opleveren omdat het kruim dichter en taaier zal zijn in plaats van licht en luchtig. Interessant genoeg kun je wat volkoren meel vervangen door
Zo bak je dit jaar de lekkerste oliebollen
Zo bak je dit jaar de lekkerste oliebollen
De dagen worden korter en de eerste kerstversiering is weer van zolder gehaald. Het einde van het jaar komt in zicht en wat hoort daar anders bij dan oliebollen? Zelf oliebollen maken lijkt een lastige klus, maar het is eigenlijk heel erg makkelijk.
Je kunt op oudjaarsdag natuurlijk een uur in de rij voor de oliebollenkraam gaan staan, maar je kunt ook je handen uit de mouwen steken en zelf oliebollen bakken.
Waar komen oliebollen vandaan?
Het recept voor oliebollen is voor het eerst terug te vinden in een kookboek uit 1746 en stond bekend als oliekoek. De oliekoek kent zijn oorsprong in de middeleeuwen, toen Kerstmis het einde betekende van de vastentijd. Dit vierden ze met oliekoeken, omdat deze vol calorieën en vet zitten en dat ideaal was tegen de winterkou. Later werden oliekoeken ook gebruikt als voordelige broodvervanger. Pas tegen het einde van de 19e eeuw werd de oliekoek de oliebol en werd het een traditie bij Oud en Nieuw.
Hoe bak je de lekkerste oliebollen?
Oliebollen kun je het beste frituren in arachideolie of zonnebloemolie. Gebruik geen frituurvet, want dat geeft een witte aanslag op je oliebollen. Je kunt ook voor maïs- of rijstolie gaan.
Gebruik geen olie met een smaak, zoals olijfolie. Dit beïnvloedt namelijk de smaak van je oliebol. Kokosolie wordt hard als het opdroogt en laat een wit laagje achter op je oliebol.
Frituur je oliebollen op 175 graden. Hoe lang je ze bakt is afhankelijk van het gewicht, maar het zal ongeveer zo’n 6 minuten zijn. Zet je frituurpan echt niet hoger, want dan worden je oliebollen hard van buiten, maar zijn ze van binnen niet gaar. Een te lage temperatuur is trouwens ook niet goed, want dan nemen ze teveel vet op. Let erop dat je je frituurvet schoon houdt, want stukjes vulling en deegresten die achterblijven verbranden en dat verpest je smaak. Filter en ververs je olie regelmatig en bak niet in oude olie. Oude olie herken je aan de sterke smaak en donkere kleur. Ook walmt deze meer.
Extra tips om je oliebollen nóg lekkerder te maken
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je oliebollen nog net een beetje extra te geven:
- Zorg dat je vulling in balans is en dat hij niet meer dan 55% van het beslag inneemt.
- Vervang een deel van het lauwe water door lauw bier. Het gist maakt je oliebollen lekker luchtig.
- Laat het beslag wel rijzen, maar overdrijf niet. Als je het al een dag van te voren maakt blijft het rijzen en dan worden je oliebollen juist te luchtig.
- Ga je bakken? Roer dan elke keer je beslag nog een keer door, dat is beter voor de structuur.
- Bak maar een aantal oliebollen tegelijk, want anders zakt de temperatuur van je olie te hard.
- Je kunt je oliebollen bewaren in een luchtdichte bak, dan blijven ze nog zo’n twee dagen goed.
Recept voor oliebollen bakken
Het oliebollenrecept van Koopmans heeft al heel wat generaties laten genieten van Oudjaarsavond. Om de oliebollen te maken is het enige wat je nodig hebt een pak oliebollenmix. Je voegt wat handwarm water toe en laat het drie kwartier rijzen. Natuurlijk kun je ook nog rozijnen, krenten of stukjes appel toevoegen. En dan kan het bakken beginnen! Kijk hier voor het hele recept.
Op zoek naar een alternatief voor oliebollen?
Vind je oliebollen te vet of heb je helemaal geen zin om het deeg te laten rijzen? Er zijn ook genoeg alternatieven. Met de cakemix maak je in een handomdraai een lekkere vanillecake. Het leuke hieraan is dat je er alle kanten mee op kunt, van een klassieke cake tot een tulband cake met feestelijke topping.
Of wil je iets dat meer caloriebewust is? Koopmans broodmix is de perfecte basis voor allerlei broodgerechten, zoals zoete en hartige broodjes.
Wat zet jij met Oud en Nieuw op tafel?
6 gourmet kerstgeschenk ideeën
Wat is er leuker dan als het buiten donker en guur is, gezellig met z’n allen te gourmetten? Het antwoord moge duidelijk zijn. Niet zo heel veel. Zeker rond kerst of als het Pasen is, is gezellig vlees bakken en pannenkoekjes maken een van de ontspannende activiteiten die je met je gezin, partner of vrienden kunt doen. Een leuk cadeau kerst dat met gourmetten te maken heeft, is dan ook een van de gaafste presentjes die je iemand in je directe omgeving kunt geven. In dit blog hebben we de leukste cadeau kerst ideeën voor gourmetliefhebbers verzameld om een keer verrassend uit te pakken rondborstig. Eet smakelijk alvast!
1. Een compleet en luxe gourmetstel als cadeau kerst
Om meteen maar met de deur in huis te vallen: als je thuis een verouderd en vettig gourmetten hebt, wat niet vreemd is als er veel gegourmet wordt, is het hoog tijd om je gourmetset een keer te vervangen voor een moderner exemplaar. Uiteraard kies je dan voor een gourmetstel dat groot genoeg is, zodat je met voldoende mensen lekker kunt eten. Ook is het slim om, gezien duurzaamheid en energiekosten, te kiezen voor een energiezuinig model.
2. Een kookboek met de lekkerste gourmetrecepten
Nog een leuk idee voor kerstcadeaus geven aan gourmetliefhebbers is een receptenboek met daarin de leukste, lekkerste en meest verrassende gourmetrecepten. Denk bijvoorbeeld aan het boek Gourmetpret met Danny, Het Groen Gourmet Kookboek of, ook interessant en leerzaam voor als je van visrecepten houdt: The Gourmet Farmer Goes Fishing.
3. Een wijnpakket voor tijdens het gourmetten
Als degene die je met een leuk gourmetcadeau wilt verrassen van een lekkere rosé of van witte of rode wijn houdt, dan kun je haast geen beter kadootje kiezen dan een mooi wijnpakket. Kies voor een fraaie wijndoos, met daarin twee van de favoriete wijnen. Nog mooier wordt het natuurlijk als je er twee originele wijnglazen bij koopt. Je kunt dan samen, tijdens het gourmetten, het glas heffen en nog wat extra genieten van het eten door jullie favoriete wijn te drinken!
4. Originele gourmetborden
Gourmetten is niet echt gourmetten zonder mooie en originele gourmetborden. Deze borden mogen in het assortiment gourmetspullen van echte gourmetfanaten dan ook niet ontbreken. Borden hebben de neiging om in de loop van de tijd wat gedateerd te raken. Dus kan het nooit kwaad om een keer een nieuwe bordenset aan te schaffen die bij jullie gourmetstel en jullie persoonlijke stijl past.
5. Een mooie tafelkleed tegen vetspatten
Nog zo’n leuk idee: koop voor dé gourmetfanaat een bijpassend tafelkleed. Zo voorkom je dat er vetspatten op tafel komen. Kies voor een standaardkleed of, om origineel te zijn, voor een kleed met eigen opdruk.
6. Een serviesset voor bij het gourmetten
Speciaal gourmetservies is een ander cadeau waarmee je indruk kunt maken bij een gourmetliefhebber. We hadden het al over borden voor het gourmetten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een complete serviesset met naast borden sausbakjes, bestek, bekers, een of meer karaffen en degelijke accessoires die bij het gourmetten van pas komen.
Lekker uiteten gaan met je familie
Voor veel mensen is het heel belangrijk dat ze dingen kunnen doen in hun vrije tijd. Op deze manier kan je ook even je studie of je werk bijvoorbeeld vergeten. Dit is natuurlijk super belangrijk omdat je op deze manier ook van je stress kan afkomen die je opbouwt in je dagelijks leven. Zo kan je veel dingen doen die dit dan ook weghalen. Zo kan je een uitje plannen waarmee je met vrienden of je familie wat gaat doen. Dit kan dan ook van alles zijn, zo kan je bijvoorbeeld naar een dierentuin gaan of een speeltuin. Ook kan je ervoor kiezen om uiteten te gaan. Op deze manier kan je met vrienden of met je familie een hapje gaan eten en drinken in een restaurant. Zo kan je uit eten in Aalsmeer, hier heb je dan ook veel restaurants waar je uit kan kiezen natuurlijk. Uit eten in Aalsmeer is dan ook heel leuk omdat het dorp ook heel erg mooi is. Op deze manier kan je dan ook verschillende dingen doen. En kan je bijvoorbeeld naar het eten ook een leuke wandeling maken met je familie of met je vrienden. Op deze manier kan je meerdere dingen in een keer doen en kan dit dan ook heel leuk zijn. Zo kan je kiezen uit veel verschillende restaurants en kan je bijvoorbeeld kijken naar een Mexicaans of Italiaans restaurant. Op deze manier kan je gerechten proeven van andere culturen. Ook kan je kijken naar de gerechten die een restaurant aanbiedt en kan je kijken of dit je wel bevalt natuurlijk. Dit is dan ook heel belangrijk. Op deze manier hoef je niet onnodig geld te besteden aan dingen die je niet lekker vindt.
Restaurant kiezen
Zo kan je online op het internet kijken naar de verschillende restaurants die er zijn. Zo kan je kijken naar de prijzen en kan je kijken of je niet teveel geld kwijt bent. Ook kan je kijken naar de verschillende gerechten die een restaurant aan je kan aanbieden. Zo hebben recensies ook veel nut en kan je hier op aflezen wat vorige klanten van het bezoek vonden van een restaurant. Op deze manier kan je een beeld krijgen naar welk restaurant je naar toe wilt.
Gezond eten
Ook is het belangrijk dat je weet dat je gezond kan eten in een restaurant. Op deze manier hoef je niet alleen maar ongezond te eten in een restaurant en kan je hierin ook je eigen keuze maken die voor jou dan natuurlijk ook heel belangrijk is. Op deze manier kan je letten op bijvoorbeeld je dieet of vind je het gewoon heel belangrijk om gezond te eten in een restaurant. Vaak ben je hiervoor dan ook meer geld kwijt dan normaal.
Pizza bolognese maken
Een van de meest verkochte pizza’s wereldwijd en eigenlijk altijd lekker te noemen voor iedereen. Het recept voor een pizza bolognese maken is een eeuwenoud recept vanuit Italië, welke eigenlijk de basis legt voor vele andere pizza’s omdat de saus voor de pizza bolognese gewoon super goed is. Bij deze hebben we een recept gevonden voor de pizza bolognese te maken op een authentieke manier, voor de bodem kunt u kiezen uit een van onze andere recepten, dit recept gaat puur om de bereiding van het beleg van de pizza. Op Snellepizza.nl vind je nog meer recepten en informatie over het snel laten bezorgen van jouw pizza.
Pizza bolognese bakken
Iedereen kan het want het is een redelijk eenvoudig recept met veel voorkomende ingrediënten. Mocht het recept voor de pizza bolognese maken toch niet aan uw verwachtingen voldoen, of u heeft een beter recept laat dan een reactie achter voor ons, zodat we eventuele aanpassingen kunnen doen of uw nieuwe recept toe kunnen voegen.
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 hele gesneden ui in ringen
- 2 teentjes gesneden/geperste knoflook
- 1 blik gehakte tomaten (250gr)
- 250 gram gehakt
- 60 gram gesneden champignons
- 1 eetlepel tomatenpurree
- 40 gram italiaanse kruiden
- 3 eetlepeles Mascarpone
- 40 gram Parmazaanse kaas (of bekijk deze andere lekkere kazen voor op de pizza)
Instructies
- Bereid het deeg van de pizza bodem eerst voor aan de hand van een van onze andere recepten, en bak deze alvast 12 voor in de over op 220 graden
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uienringen alvast zo’n 3 minuten voor totdat ze goudbruin van kleur worden.
- Voeg vervolgens het gehakt en de knoflook toe en bak dit geheel in zo’n 5 minuten helemaal gaar.
- Draai vervolgens het vuur laag en voeg de champignons, gehakte tomaten, tomatenpuree, de kruiden, peper en zout toe en laat vervolgens in een afgedekte pan de saus zo’n 10 minuten garen.
- Roer om de paar minuten even door de saus voor een goede verdeling van de kruiden.
- Smeer de pizzabodem ondertussen in met de Mascarpone roomkaas
- Verdeel vervolgens de saus over de pizza, maar zorg ervoor dat de saus niet tot aan de rand van de pizza komt.
- Daarna strooi de parmezaanse kaas over de pizza en stop het geheel nog zo’n 8 minuten in de oven.
Wat is het nut van food video?
Je hebt vast weleens gekeken naar 24Kitchen of de hele dag rondgestruind of Youtube naar food video’s. Als je dit kijkt ben je natuurlijk vaak geneigd om het na te gaan maken of op zijn minst wil je het proeven. Nu meer dan ooit is het belangrijk geworden om beeld te gebruiken in jouw marketing. Nu veel mensen thuis zitten hebben ze meer tijd om food video’s te kijken. Wij leggen je uit wat het nut is van food video’s!
Mensen verleiden tot actie
Nu mensen niet meer naar jouw restaurant, café of bar toe kunnen is het misschien interessant om food video’s in te zetten. Zo kunnen mensen zien hoe jouw gerechten eruitzien en kun je ze dus verleiden om bij jou eten te bestellen. Daarnaast kun je food video ook uitleg geven hoe je bijvoorbeeld een bord opmaakt of wat dacht je ervan om een bepaalde sfeer te laten zien in jouw video? Door video kun je eenvoudig gevoel geven aan jouw product of onderneming.
Mensen kijken graag
Het is een feit van de mens anno 2020 liever kijkt dan leest. Om die reden is video een zeer interessante tool om in te zetten. Door mensen iets te laten zien krijgen zij al sneller een beeld van jouw product dan als ze dat moeten lezen. Om die reden is food content extra belangrijk geworden.
Inspireer jouw doelgroep
Door video kun je mensen aanzetten door actie. Ofwel mocht je de sterren van de hemel kunnen koken met jouw product? Dan kun je mensen verleiden om hetzelfde te doen door middel van food video! Het gewenste doel is met food video dichter bij dan je denkt!
Dit zijn de 5 meest populaire pizza’s
Pizza. We zijn er simpelweg dol op. Dit overheerlijke gerecht uit Italië is door de hele wereld overgenomen en zowel jong als oud zijn er gek op. Maar wat zijn nou precies de meest populaire pizza’s? In dit artikel maakten we een top vijf van de meest populaire pizza’s van Nederland.
Pizza Margherita
De pizza margherita is een typisch Napolitaanse pizza. De pizza wordt door velen bestempeld als saai, maar de pizza heeft ook veel aanhangers, gezien de margherita op nummer één in ons lijstje staat. De ingrediënten op de pizza zijn vaak simpel, maar goed: tomaten, mozzarella en verse basilicum.
Pizza Pepperoni
Op de pizza pepperoni zit, zoals op bijna iedere pizza, tomatensaus en kaas. Verder zit er natuurlijk pepperoni op. Pepperoni is de scherpe variant van salami en de pizza pepperoni is dan ook niet voor mensen die niet tegen een pitje kunnen. De worst wordt gemaakt van varkensvlees en rundvlees, soms wordt er ook kip aan toegevoegd. Aangezien pepperoni geen Italiaanse worst is, wordt er in Italië vrijwel geen pizza pepperoni gegeten en blijft deze topping vooral in Nederland en Amerika populair.
Pizza 4 Formaggi
Op de pizza 4 formaggi zit heel erg veel kaas. Voor de Nederlandse kaaskoppen onder ons, is de 4 formaggi dus een echte topper. Doorgaans zit er pecorino, mozzarella, gorgonzola en taleggio op de pizza, maar hier en daar wordt wel eens voor een ander soort kaas gekozen.
Pizza 4 stagioni
Als je een klein beetje Italiaans kunt, weet je ook wat er op de pizza 4 stagioni zit. Stagioni betekent namelijk seizoenen. De pizza is dus gevuld met groentes en producten uit het seizoen dat momenteel gaande is.
Pizza Parmigiana
De pizza parmigiana is een heerlijke pizza met een goede hoeveelheid aubergine. De twee ingrediënten die deze pizza namelijk speciaal maken zijn: aubergine en parmezaanse kaas. Daarnaast wordt de pizza natuurlijk ook nog belegd met tomatensaus en mozzarella.
Honger gekregen?
Heb je honger gekregen van al dat gepraat over heerlijke pizza’s? Bestel dan eens een pizza bij WOODSTONE Pizza and Wine. Hier eet je de allerlekkerste pizza’s!
Lekkere toppings voor je zelfgemaakte pizza
Houd jij van het knapperige geluid als je in je zelfgemaakte pizza bijt? Wij zijn er in elk geval dol op. Wat een pizza echt lekker maakt? De toppings natuurlijk. Op onze monte pizza crust of zelfgemaakt pizzadeeg experimenteren we dan ook regelmatig met heerlijke toppings.
Say cheese!
Als je het aan ons vraagt hoort er op elke pizza kaas te liggen. Maar niet elke kaas is geschikt voor je pizza. Je wil natuurlijk dat je op elke pizzapunt kaas proeft. Kies daarom voor een kaas die goed smelt. Voor een ideale spreiding raden we je aan om geraspte kaas te gebruiken.
Dit zijn goede kaastoppings voor je zelfgemaakte pizza:
- Mozzarella
- Parmezaan
- Cheddar
- Emmentaler
Onze tip: beleg je pizza met een mengeling kazen. Zo voorkom je een te zoute pizza (als je te veel parmezaan gebruikt) of een kaassoort die overheerst.
Wil je graag een echte smaakmaker toevoegen?
Beleg je pizza dan met geitenkaas of een blauwe kaas, zoals Roquefort. Deze kazen smelten iets minder goed. Voor een ideale spreiding leg je dus verschillende brokjes over heel de pizza.
Toppings voor een lekkere vegetarische pizza
Je kan je monte pizza crust beleggen met vegetarische toppings. Een pizza met lekker veel groenten doet het altijd goed. Bij ons valt een pizza met artisjok en buffelmozzarella altijd goed in de smaak. Ook combinaties met tomaat en pesto zijn heerlijk. Pompoenblokjes en spinazie zijn het ideale duo voor je herfstpizza.
Dit zijn heerlijke vega toppings:
- Falafel
- Vegetarisch gehakt
- Paprika
- Ananas
- Spinazie
- Spiegelei
- Rode of groene pepers
- Champignons
- Aubergine
- Rode) ui
- Rucola (koude topping!)
Eet jij graag een stukje vis?
Zalm en tonijn zijn heerlijke pizza toppings. Ook zeevruchten zoals mosselen en sint-jacobsvruchten doen het goed op een pizza. Als je graag een vis pizza maakt, geven we je de tip om een witte pizza of pizza bianca te maken. Dan vervang je de tomatensaus met een heerlijke roomsaus.
Vlees doet het altijd goed
Ben jij een meat lover? Vlees doet het altijd goed op een pizza. Italiaanse ham van Parma tot prosciutto zullen altijd lekker zijn. Salami is ook lekker. Mag het wat pittiger? Kies dan voor pepperoniworst of chorizo. Spek- en kipblokjes zijn ook lekker.