wijn

Hoe weet je welke wijn je als cadeau kunt geven?

In de greep zijn van Covid-19 betekent dat het seizoen er dit jaar heel anders uitziet, maar je kunt de speciale mensen in je leven toch laten weten hoeveel ze voor je betekenen met het doordachte geschenk van wijn. Vooral als grote vakantie-evenementen niet mogelijk zijn, zal een speciale fles wijn handig zijn voor huisbezoek in kleine kring. Maar hoe koop je wijn voor iemand als je niet precies weet wat zijn smaakvoorkeuren zijn? Dit is de allereerste, nummer één, meest gestelde wijn vraag op het gebied van wijn verkopen. Wees dus niet bang, beste lezer, want ik geef u nu deze gedetailleerde gids als vakantiegeschenk. Het zal u helpen om zelfverzekerd te kopen als u niet weet welke fles de beste keuze is als u iemand wilt laten zien die u belangrijk vindt.

 

Wat je NIET moet kopen

Zonder een vast plan in gedachten een wijnwinkel binnenlopen om geschenken op te halen, kan een overweldigende ervaring zijn. Een zee van verwarrende labels strijden allemaal om uw aandacht in een kakofonie naar keuze. Daarom zullen we beginnen met het verminderen van de schijnbaar eindeloze reeks opties door het eliminatieproces. Tenzij u er zeker van bent dat de ontvanger van het geschenk een van de volgende stijlen leuk vindt (in welk geval u dit advies waarschijnlijk niet nodig heeft) of de persoon uitzonderlijk goed thuis is in het onderwerp wijn, staat open voor het uitproberen van allerlei obscure stijlen, Het wordt aangeraden de volgende wijnen niet te schenken. Wijn is een zeer persoonlijke drank, en hoewel je misschien in de verleiding komt om iemand iets unieks of ongewoons voor te stellen, zijn er maar weinig mensen die echt super avontuurlijk zijn als het gaat om hun voorkeur voor wijnsmaak. Uw goedbedoelde en geschenk kan opnieuw worden geschonken, teruggegeven – of het ergste van alles: geopend en niet genoten, waardoor de rest van de fles met verspilling wordt weggegooid! De beste manier om cadeaus te geven als u niet zeker bent, is om het aan de veilige kant te spelen.

 

Derde beste keuze: rode wijn kopen

Als uw ontvanger een man is, heeft u een iets grotere kans om het doel te raken met een rode wijn, aangezien statistieken aantonen dat mannen over het algemeen over het algemeen geneigd zijn tot rode wijnen in plaats van wit. Verwacht iets meer te betalen voor rode wijn dan voor witte, omdat er meer kosten en arbeid zijn betrokken bij het langere productie- en verouderingsproces van rode wijn.