wijn

Waarom wijn zo populair is

Wie heeft het nog nooit op? Zo’n lekker glaasje wijn wanneer je uit je werk komt of in het weekend met wat vrienden. Rode wijn, witte wijn of rosé, ieder zo z’n ding en smaak. Vooral in deze tijd van corona is wijn haast niet meer weg te denken. Aangezien je toch al thuis werkt of school online volgt en daarna toch niet meer weg hoeft, is een wijntje op elk tijdstip van de dag populair geworden in deze tijd. 

Wijn drinken

Waarom drinken wij nu zoveel wijn? Je zou denken dat als je wijn (teveel) drinkt, dat het niet goed voor je is. Toch zijn er een aantal redenen waarom het nu juist wél gezond zou zijn, namelijk; het is goed voor je botten, de kans op het krijgen van diabetes (type 2) is minder, het is goed voor je afweersysteem en goed voor je gewicht. Dit is natuurlijk niet zo wanneer je dagelijks een fles leegdrinkt, maar hou het dan bij 1 of 2 glaasjes wijn per dag. 

Wijn bewaren

Vaak de meest gestelde vraag als het gaat om wijn: “Hoe lang kan je wijn nog bewaren nadat de fles is opengemaakt?” of “Hoe kun je wijn het beste bewaren en op welke temperatuur is dat dan?” Over het algemeen kun je een geopende fles 1-3 dagen bewaren, terwijl een dichte fles tot wel 100 jaar kan worden bewaard. Maar hoe kun je het nou het beste bewaren? Daar zijn de wijnkasten van Smaak van de wereld, precies geschikt voor!

Wijnkast

Wil jij je wijn koel bewaren maar heb je geen plek in de koelkast voor al die flessen, of wil je je wijn drink-klaar hebben liggen? Dan is een wijnkast ideaal voor elke wijnliefhebber. Er zijn namelijk verschillende soorten kasten wat het zo makkelijk maakt om je wijn te bewaren. Bij wijn is de smaak belangrijk en om dit goed te houden is het dus belangrijk om je wijn dan op de juiste manier te bewaren. Met een wijnkast houd je continu de wijn op een goede drinktemperatuur. Maar wil je nu precies niet nog een extra kast in je kamer omdat je daar toch eigenlijk geen plek voor hebt? Dan is een inbouw wijnklimaatkast de oplossing omdat deze geen verdere extra ruimte in beslag neemt!