Tafel dekken met tafelkleed

Tijd voor een dinertje bij jou thuis? Misschien is er een bepaalde gelegenheid voor of bijvoorbeeld tijdens feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Er hoeft echter geen gelegenheid te zijn om een diner te organiseren, het kan ook gewoon heel gezellig zijn om een aantal vrienden uit te nodigen voor een gezellig etentje bij jou thuis. En of je nou eten bestelt of zelf uitgebreid gaat koken, het is wel erg leuk om de tafel gezellig aan te kleden. Met wat mooie, sfeervolle decoratie geef je je tafel al snel een gezellige look. Om de tafel ook te beschermen tegen krassen/vlekken is het verstandig om je tafel te voorzien van een tafelkleed of een tafelzeil. Hieronder vind je meer informatie over de verschillen.

Tafelkleed

Een kleedje op tafel staat gezellig en zorgt voor sfeer. Tegenwoordig zijn er tafelkleden verkrijgbaar in heel veel verschillende leuke printjes. Soms wordt er gedacht dat een tafelkleed alleen verkrijgbaar is in oudbollige prints, dat is tegenwoordig echter zeker niet meer zo. Een tafelkleed kun je van polyester kopen, maar ook van papier. Een papieren tafelkleed heeft bepaalde voordelen. Het is weliswaar meestal voor éénmalig gebruik, maar het is dan ook voordelig in aanschaf. Na gebruik kun je het eenvoudig weggooien, je hoeft het niet schoon te maken. Een papieren tafelkleed is ideaal wanneer je niet vaak een tafelkleed gebruikt en dus eigenlijk iets zoekt voor eenmalig gebruik. Zo’n tafelkleedje zie je vaak op verjaardagsfeestjes en is ook erg leuk bij themafeestjes.

Tafelzeil

Ook zijn er tafelkleden van PVC, oftewel een tafelzeil. Een pvc tafelkleed heeft als voordeel dat wanneer er geknoeid wordt, de vlek er vrijwel onmogelijk doorheen trekt, iets wat bij een tafelkleed van stof of papier natuurlijk wel kan gebeuren. Een tafelzeil gaat daardoor vaak langer mee dan een kleed. Het voordeel van een kleed is dat je het gemakkelijk uitwast, maar een tafelzeil kan je ook gemakkelijk afnemen met een vochtig doekje. Beide hebben dus wel zo zijn voordelen.