Hoe kleed je je tafel gezellig aan voor een etentje met vrienden of familie?

Ben je graag in de keuken te vinden? Maak je graag lekkere hapjes voor je vrienden en familie? Of heb je er plezier in om een geheel buffet te maken voor een feestje of verjaardag? Hartstikke leuk! Je kunt er uren mee bezig zijn om je favoriete gerechten te maken zodat iedereen er straks van kan smullen. Vergeet niet de (buffet) tafel te dekken en leuk aan te kleden, want een gezellig aangeklede tafel met daarop héérlijke gerechten, daar wordt iedereen toch vrolijk van?

Of het nou voor een verjaardag is, een andere feestelijke gelegenheid of zomaar een gezellig diner met je familie of vrienden, zorg voor gezelligheid aan tafel. Kies allereerst een tafelkleed om de tafel mee te dekken. Heb je een speciale tafel om het buffet op te zetten en een tafel om aan te eten? Dek ze dan beiden met een leuk kleedje. Is het voor een verjaardagsfeestje? Kies dan iets met een leuke en feestelijke print. Is het zomaar een buffet, zonder specifieke reden? Dan is een kleed met een neutrale print (stippen, ruitjes of strepen) of een bloemenprint altijd goed. Ook kun je voor een seizoensgebonden print gaan. In de winter zijn warme kleuren altijd leuk en in de zomer staat een frisse print leuk op je tafel. Je kunt het tafelkleed ook afstemmen op de rest van de kleuren/printjes in de kamer.

Ga je voor een mooi servies of kies je voor makkelijk en ga je voor wegwerp borden en bestek? Iets waar je van te voren over kunt nadenken. Vaak is het ook wel afhankelijk van het aantal mensen dat je verwacht. Niet iedereen heeft 20 borden, messen en vorken in huis, maar voor alleen opa en oma die komen eten heb je misschien wel genoeg servies.

Leuke decoratie aan tafel zorgt voor extra gezelligheid. Misschien heb je nog een mooie vaas met bloemen die je neer kunt zetten of heb je rond de feestdagen een sfeervol, bijpassend decoratiestukje voor op tafel. Ook droogbloemen zijn tegenwoordig heel populair en in de meest prachtige combinaties te verkrijgen. Het is al gauw een eye-catcher op tafel en dat zorgt natuurlijk voor sfeer en gezelligheid!

Heb je hapjes gemaakt? Serveer ze dan op tafel en kleed het leuk aan zodat het er in zijn totaliteit gezellig en vrolijk uit ziet. Je kunt leuke, decoratieve prikkers in de hapjes prikken of kleine gebakjes op servetjes leggen. Voor cup cakes heb je leuke bakjes om ze in te leggen. Maak er vooral een leuk geheel van en vergeet niet een foto te maken van het resultaat!