tas

Waarom een rugzak een gezonde tas is

Naar werk, vergadering of naar school; we hebben heel wat mee te nemen. Niet alleen een portemonnee en een mondkapje maar ook je laptop en vaak een stapeltje papieren. Ongemerkt versleep je op een dag heel wat kilo’s van de ene naar de andere plek. Een tas uitzoeken die gezond voor je is, is dus een must in plaats van een luxe

 

Kijken we vaak naar het uiterlijk van een nieuwe tas, is het draagcomfort eigenlijk veel belangrijker. Maar niet getreurd, beide kan ook gewoon.

 

Waarom een rugzak

Een rugzak die goed op je rug aansluit, verdeelt het gewicht waardoor je niet scheef gaat lopen of één van je schouders of armen meer gaat belasten. Daarnaast heb je bij een rugzak je beide handen vrij wat niet alleen praktisch is maar waardoor je veel meer in evenwicht bent.  Bij het lopen, fietsen of staan. En dat is dus goed voor je houding.

 

De laptoprugzak

Was vroeger een laptoptas altijd een lelijke tas die je in je hand of met een riem aan een schouder had hangen, is de laptop rugzak een veel gezondere optie en gelukkig al aardig ingeburgerd. En dat is goed nieuws. Hierdoor zijn er veel modellen te koop waardoor er altijd een model en stijl is die goed bij jouw stijl past.

Laptop rugzakken zijn er naast diverse stijlen ook in verschillende afmetingen. Als je het goed wil doen, laat je bij je keuze zowel jouw lengte als uiteraard de afmeting van je laptop leidend zijn. Een goede rugzak is zo groot dat je alles wat je mee wil nemen er in kwijt kunt, maar ook niet te groot. Daarnaast heeft een goede laptoprugzak brede banden die goed verstelbaar zijn. Zo kun je er voor zorgen dat de tas goed aansluit op je rug.

 

Mooi en functioneel gaan prima samen

Zoals gezegd is er veel keuze in rugzakken. Een laptoprugzak heeft daarnaast een soort van ingebouwde laptop-sleeve. Heb je je oog laten vallen op een rugzak zonder een beschermend laptopvak, dan doe je er goed aan om een losse laptop sleeve aan te schaffen.

 

Gelukkig zijn er dus zoveel goede tassen dat je ook best kritisch kunt zijn op het uiterlijk van je tas. Wil je een zakelijk-elegant stijl dan zijn de merken Burkely, Cowboysbag, Loulou en Plevier geschikt. Daarbij is de Plevier Slate 15″ Laptop Backpack een van de modellen di eenvoudig oogt, veel ruimte heeft en ook nog eens erg prettig draagt

 

Waterdicht

Ga je graag op de fiets weg, skatend of lopend? Dan zijn de Rains rugzakken een goede keuze. De Buckle Rolltop Rucksack bijvoorbeeld is niet alleen een mooie sportieve rugzak die je zowel voor werk, studie of voor een weekendje weg kunt gebruiken, de tas is door de oprolbare opening aan de bovenkant prettig om even iets uit te halen. Je laptop pakken of je portemonnee uit je tas te vissen is bij dit exemplaar geen enkel probleem. Daarnaast heb je ruimte genoeg en weet je door dat deze rugzak gemaakt is van de kenmerkende waterdichte stof van Rains en het voorvak aan de buitenzijde een waterdichte rits heeft zeker dat je spullen droog aankomen. Naast Rains hebben ook de merken

Fjällräven, Ucon en Lefrik prachtige waterdichte rugzakken die ontworpen zijn om door weer en wind met je mee op pad te gaan.