De vijf populairste diëten van het afgelopen jaar

We willen allemaal vitaal blijven een ook zijn we niet altijd tevreden over ons uiterlijk. Je leest een tijdschrift of nog een blog voor moderne vrouwen met allerlei tips over diëten en bewegen. Het afgelopen jaar hebben we weer heel wat diëten voorbij zien komen. Welke waren het populairst in 2019?

Keto-dieet

Iedereen had het in 2019 over het Keto-dieet. Bij dit dieet eet je veel vetten en weinig koolhydraten. Je lichaam raakt in ketose, omdat het overschakelt op verbranding van opgeslagen vetten. Je hebt minder honger tijdens dit dieet en je insulineniveau daalt, omdat je minder suiker binnen krijgt. Als je fanatiek sport is dit dieet niet aan te raden, want voor je energie heb je koolhydraten nodig. Als je een flitsende start wilt maken met diëten, kan je dit dieet wel een aantal weken volgen.

Intermittent fasting

Bij Intermittent fasting vast je een deel van de dag. De meest gebruikte methode is om het ontbijt over te slaan. Je lichaam kan geen energie halen uit voedsel, maar moet vet verbranden. Ook hier raakt je lichaam in ketose. Deze methode moet je niet langer dan een maand volgen, anders loop je het risico dat de kilo’s er weer aankomen, als je gestopt bent.

Carnivoor dieet

Niet geschikt voor vegetariërs! Je eet zo min mogelijk koolhydraten en je haalt je eiwitten en mineralen zoveel mogelijk uit dierlijke producten. Ook hier val je af door het schrappen van koolhydraten.

Paleo dieet

Dit oerdieet brengt ons terug naar onze voorouders. Je eet meer natuurlijke voeding. Hierbij geldt de volgende vuistregel: als het beweegt of je kunt het rauw eten, heeft het een paleo-stempel. Voor vegetariërs is het minder geschikt. Bovendien is het lastig om onbewerkte producten volledig te vermijden.

Raw food

Dit dieet is meer een levenswijze. Je eet alleen rauw en onbewerkt voedsel. Op lange termijn ga je wel voedingsstoffen missen.

Voorkom een terugval

Voorkom dat je na een dieet weer terugvalt in je oude eetgewoonten. Het is zonde als je de kilo’s weer terugkrijgt, of zelfs nog meer. Pas je eetgewoontes definitief aan. Vitaal blijven is wat we allemaal willen.